Kuncze Gábor hívei visszavágtak: a szabad demokraták leköszönt elnökének a munkáját méltató plakátokat helyeztek el közterületeken. Ez volt a válasz arra, hogy a liberális párt múlt heti küldöttgyűlésére időzítve, Kunczét lejárató plakátok jelentek meg.

Kuncze Gábor munkáját méltató plakátok jelentek meg a közterületeken - olvasható a Népszava pénteki számában. Az ügy előzménye az, hogy a március 30-31-i, kétnapos SZDSZ-küldöttgyűlésre időzítve Kuncze Gábort lejárató óriásplakátok jelentek meg Budapesten. Ezeken az "ellopott" rendszerváltást és az "ellopott" liberális értékeket köszönték meg Kuncze Gábornak. Akkor ezt Pető Iván "igazi szemétségnek" nevezte, amiért akkor próbálnak meg lejáratni valakit, amikor már nincs tétje.

A Népszava cikke szerint a politikust leárulózó plakátakció akkora felháborodást váltott ki Kuncze támogatói körében, hogy összefogtak egy ellenplakát megjelentetéséért. Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője kedden az Indexnek azt nyilatkozta, hogy a liberális pártnak nincs köze a Kuncze Gábor munkáját méltató plakátokhoz. A leköszönt pártelnöknek viszont van akkora fanklubja, hogy támogasson és kivitelezzen egy ilyen ellenlépést - tette hozzá.

Az Index hétfőn arról számolt be, hogy egy hivatalosan még be nem jegyzett cég, a Mártíriusz Ingatlanforgalmazó és Hirdető Kft. gyártatta le és ragasztatta ki, a mintegy 120 Kuncze Gábort lejárató óriásplakátot. Az Index szerint a Mártiriusz Kft. egy olyan ürömi címre van bejegyezve, amely egy másik társaságnak is székhelye. "Mindkét társaság ügyvezetője Szombathelyi Gyula ügyvéd, aki korábban a Magyar Nemzetben publikált írásokat, többek között az SZDSZ-szel kapcsolatban" - olvasható a cikkben.

Szombathelyi Gyula azonban tagadta, hogy politikai szervezet finanszírozta volna a hirdetéseket, és azt állította, néhány üzlettársával közösen fizették a számlát. Mint mondta, az időzítés Kuncze Gábor távozásának szólt, a plakátokkal nem akarták befolyásolni az elnökválasztás kimenetelét.