Bottal támadta meg gyermeke bántalmazóját egy édesapa Ópályiban. A nyolcéves kislányt ugyanis a hétvégén annyira megverte a nevelőapja, hogy életveszélyes állapotba került. Az édesapa bosszúja nyomán kis híján tömegverekedés tört ki a faluban.

A hétvégén a család felnőtt tagjai segélyosztás után mulatozást rendeztek otthon, és addig a 8 éves kislányt és 10 hónapos testvérét átküldték a szomszédba - mondta el a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője, Fülöp Gergely.

Amikor a gyerekek hazatértek, a kisebbik nyakából hiányzott egy aranylánc, és a nagyobbik azt mondta, az ő nyakában van: azért tette át, nehogy eltűnjék. A nevelőapja ekkor ütni, rugdosni kezdte a 8 éves kislányt. Olyan súlyosan bántalmazta, hogy a gyermeket kórházba kellett vinni, ahol az éjszakai vizsgálatok során derült ki, életveszélyes belső sérüléseket szenvedett. Azóta stabilizálták az állapotát.

A férfi ezután elmenekült otthonról, de nem a rendőrségtől félt, hanem a kislány édesapjától - mondta az [origo]-nak Fülöp Gergely. Végül a rendőrség vasárnap délelőtt a szomszéd faluban, Nyírparasznyán elfogta, és életveszélyes testi sértéssel gyanúsítják, de szabadlábon védekezhet.

A rendőrségi szóvivő szerint nem volt szükség arra, hogy őrizetbe vegyék a bántalmazót, mert úgy ítélték meg, hogy nem kell bűnismétléstől tartani. A kislány ugyanis kórházban van, a férfi ittas volt, amikor megverte, és az sem valószínű, hogy elszökik a rendőrök elől, hiszen szombaton sem a rendőrségtől félve ment a szomszéd faluba - részletezte az okokat Fülöp Gergely az [origo]-nak.

Kedden azonban beigazolódott a bántalmazó félelme: a kislány édesapja bottal felfegyverkezve ment kérdőre vonni a nevelőapát. A férfi ablakokat tört be, bottal hadonászott, végül mindketten - a bántalmazó és a bosszúálló - csak könnyű sérüléseket szenvedtek. Az utcán azonban vagy százan összeverődtek, és kis híján tömegverekedés tört ki. "Csak a határozott rendőri fellépés akadályozta meg a tömegverekedést" - mondta a szóvivő. Az édesapa ellen végül súlyos testi sértés kísérlete miatt indítottak eljárást.