A kismama-levél miatt rúgtak ki egy OEP-vezetőt

2007.04.11. 8:54

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) informatikai főigazgató-helyettesének távoznia kell tisztségéből, mert korábban félretájékoztatták a kismamákat - írja a Népszabadság.

Felmentették állásából Király Gyulát, az OEP informatikai főigazgató-helyettesét - írja a Népszabadság és a Magyar Nemzet. A Népszabadság szerint Királyt még a hivatalban lévő Molnár Lajos állított válasz elé: elfogadja felmentését, vagy fegyelmit indítanak ellene . Ő ez utóbbi mellett döntött, április 6-án azonban visszavonták vezetői megbízását, a felkínált beosztást pedig nem fogadta el.

Felmentése indokaként azokat, a jogviszony tisztázására felszólító leveleket hozták fel, amelyekkel az OEP állítólag megijesztette a gyesen, gyeden lévő kismamákat. A szakember nevéhez fűződik egyébként a rendbe tett TAJ- adatbázis, a közgyógyellátási on-line rendszer bevezetése. A szaktárcánál viszont azt mondják: az eddigi munkájában is voltak már olyan hibák, amelyek indokolták a felmentését.

Kismamák százai kaptak március végén kétértelmű értesítést az OEP-től, s azt olvasva egyesek úgy gondolhatták, hogy április elsejétől nem jogosultak a tb által finanszírozott egészségügyi ellátásra.  Az OEP szóvivője akkor azt mondta a napilapnak, hogy a levél csak egy értesítő, s "szívességből" küldték ki, ez nem is lett volna kötelességük.

A lap kérdésére, hogy miért nem tudtak egyértelmű szöveget küldeni, amely tartalmazza, hogy bár az eddigi jogcím megszűnik, a gyes, gyet, gyed belép a helyére, Molnár Barbara azt mondta: túl sok lett volna felsorolni minden jogcímet, s különben is, a biztosító honlapjáról minden megtudható.

KAPCSOLÓDÓ CIKK