Két és fél év börtönt kapott a pedofil gyermekorvos

2007.04.12. 19:54

Jogerősen két és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a korábban Tatabányán dolgozó gyermekorvost, aki saját lánygyermekeivel folytatott vérfertőző viszonyt.

Másodfokon két és fél év letöltendő börtönbüntetést kapott a tatabányai kórház volt gyermekorvosa, akit egyik lánya bejelentésére saját gyermekével való vérfertőző kapcsolattal vádoltak. A bírósági eljárás során a vérfertőzést csak egy gyermek sérelmére állapították meg, a többiek szexuális zaklatása időközben elévült - közölte a bíróság egyik névtelenséget kérő munkatársa.

A tatabányai városi bíróság 2006 októberében hozott első fokon ítéletet az ügyben, akkor az apát vérfertőzésért 2 év 6 hónap börtönre, feleségét kiskorú veszélyeztetése miatt két évre felfüggesztett féléves börtönbüntetésre ítélte.

A bíróság a zárt tárgyalás miatt az ügy részleteiről nem adott tájékoztatást, de névtelenséget kérő források akkor elmondták, hogy az apának a négy lánygyermek közül a három idősebbel volt huzamos ideig szexuális kapcsolata.

A két legidősebb lánygyermeket ért sérelem miatt elévülés miatt már nem tudtak vádat emelni, ugyanis a vérfertőzés büntethetősége öt év eltelte után megszűnik. Az apát a már saját családjával külföldön élő legidősebb lánya jelentette fel, hogy megóvja legkisebb húgát.

A bíróság elsőfokú ítéletében a gyermekorvost a gyógyító tevékenységtől nem tiltotta el, mivel az indoklás szerint a terhére rótt bűncselekményt nem foglalkozása körében követte el.

Az elsőfokú ítélet ellen csak a védő és a vádlottak jelentettek be fellebbezést, így az ítéleteket nem lehetett súlyosítani.

Az ügy kipattanásakor az orvost a tatabányai Szent Borbála Kórház vezetősége állásából felfüggesztette.

KAPCSOLÓDÓ CIKK