A tervek szerint május elején ismét Afganisztánba utazik Szekeres Imre. A honvédelmi minisztert a szakújságírókon kívül Bochkor Gábor rádiós műsorvezető és Palik László, a Hungaroring Sport Rt. elnöke is elkíséri.

Afganisztánba látogat májusban a honvédelmi miniszter. Szekeres Imre találkozik a kint szolgáló magyar katonákkal, illetve tájékozódik az afganisztáni Baglán tartományban beindított civil projektekről is - közölte Bocskai István, a minisztérium szóvivője.

A szóvivő ismertetése szerint a katonák tábori rádió beindítását tervezik. Bochkor Gábor a rádiós műsorvezetésben nyújt segítséget a magyar misszió néhány tagjának, köztük a sajtótisztnek. A tapasztalatot akkor is hasznosítani tudják majd a katonák, amikor a helyi médiának adnak interjút. Palik László szintén tapasztalatot cserél majd a katonákkal, ő a nehéz, bonyolult terepen történő vezetést gyakorolja majd velük.

Szekeres tavaly szeptemberben már járt Afganisztánban, akkor a Magyarország által vezetett tartományi újjáépítési csoport munkájának előkészítéséről tájékozódott. Magyarország mintegy kétszáz katonával tavaly vette át a több mint 760 ezer lakosú, 63 ezer négyzetkilométer területű Baglán tartomány újjáépítési csoportjának vezetését. A honvédelmi tárca legutóbb Fábry Sándor humoristát hívta meg a miniszter januári iraki útjára.