Levették a lélegeztetőgépről a kisebbik keceli gyermeket, aki bátyjával együtt a múlt csütörtökön parazitaölő mérget ivott.

Az öt hónapos csecsemőt kedden hajnalban vették le a gépről, a légcsőkanült is eltávolították - mondta el Túri Sándor, a Szegedi Gyermekklinika igazgatója. Ha szerda reggelig nem kell visszakapcsolni a gépre, kimondható, hogy túl van az életveszélyen.

A kicsi reagál a környezetére, korának megfelelően lehet vele kommunikálni; jelenleg cukros vízzel táplálják, szondán keresztül. Tüdőgyulladása van, amelyet valószínűleg az első újraélesztése során kapott, a tüdőgyulladás azonban nem súlyos - tette hozzá.

A nagyobbik, kétéves gyermek már napok óta nem igényli az ellenanyagot, eszik, iszik és kommunikálni is lehet vele. Nála a méreganyag a végtagok gyengeségében jelentkezett, de túl van az életveszélyen.

A két gyermeket múlt héten csütörtökön szállították a Szegedi Gyermekklinikára, mert parazitaölő mérget ittak. A Bács-Kiskun megyei rendőrség ügyükben életveszélyt okozó testi sértés vétségének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.