Emberöléssel gyanúsítják azt a 16 éves Borsod megyei lányt, akinek az újszülött gyermekét egy kútban találták meg a hétvégén. Az igazságügyi orvosszakértők megállapították, hogy a csecsemő életképesen született.

Emberöléssel gyanúsítják azt a 16 éves bánhorváti lányt, akinek az újszülött gyermekét egy kútban találták meg a hétvégén a kazincbarcikai rendőrök. Az igazságügyi orvosszakértői boncolás megállapította, hogy a 18 méter mély, ásott kútban megtalált csecsemő életképesen született - mondta Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrség ezért indította meg a nyomozást tizennyolcadik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés miatt.

Az eddigi adatok szerint, a fiatal lány eltitkolta terhességét, majd április 13-a körül adott életet gyermekének, akinek a halálát ellátatlanság okozta. A kazincbarcikai kórház értesített a helyi rendőrkapitányságot, amikor a lányt erős vérzéssel szállították az intézménybe, és a vizsgálat megállapította, hogy a napokban szült. Az újszülött holttestét végül szombat este találták meg a kútban.