Hajdú-Bihar megye rendőrfőkapitánya egymillió forintos díjat ajánlott fel Balla Irma, debreceni önkormányzati képviselő gyilkosa nyomravezetőjének. A debreceni fideszes önkormányzati képviselőt április 7-én holtan találták lakásán, az asszony gyilkosság áldozata lett.

Egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel Hajdú-Bihar megye rendőrfőkapitánya annak, aki bejelentésével hozzájárul a debreceni politikus gyilkosa elfogásához. A rendőrség azt is közölte, hogy szükség esetén a hatóságok a tanú védelméről is gondoskodnak.

A főkapitányi felajánlást megelőzően a debreceni önkormányzat Fidesz-frakciója is egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel, amelyet közjegyzői letétbe helyeztek.

A két felajánlással, akár kétmillió forintot is megkaphat a nyomravezető, ha a bűncselekményt elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével a tettes azonosítható, a bűnösségére a gyanú alapossá válik.

Balla Irmát, a Fidesz debreceni önkormányzati képviselőjét április 7-én lakásban találtak meg holtan, s kiderült, hogy az 58 éves asszony gyilkosság áldozata lett. A rendőrség azóta ismeretlen tettes ellen folytatja a nyomozást az ügyben.

Balla Irmát mintegy ezren kísérték utolsó útjára szerdán a debreceni Köztemetőben.