Szurkolók verekedtek össze az agárdi állomáson

2007.04.22. 10:39

Csoportos garázdaság miatt indított eljárást a rendőrség azok ellen a futballszurkolók ellen, akik az agárdi vasútállomáson verekedtek össze. A Budapest Honvéd szurkolói autóval követték a vonattal utazó székesfehérváriakat, akiket Agárdon értek utol.

Összeverekedett a Budapest Honvéd és az FC Fehérvár labdarúgó csapat szurkolóinak mintegy 150 fős csoportja szombaton éjjel az agárdi vasútállomáson. A csetepatéban négyen könnyen sérültek - közölte az MTI-vel a rendőrség.

A budapesti mérkőzés után vonattal hazafelé tartó fehérvári drukkereket mintegy húsz kocsival követték a kispesti szurkolók. Az agárdi vasútállomáson megtámadták a vonatot, egy görögtüzet is a kocsiba dobtak, majd a két társaság egymásnak esett - mondta el Szabó Katalin, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ezt látva a vonatvezető - aki időközben elindította a szerelvényt - meghúzta a vészféket, leállította a vonatot, a Honvéd drukkerek pedig elmenekültek a helyszínről - tette hozzá Szabó Katalin. Az ügyben csoportos garázdaság miatt kezdett eljárást a rendőrség.