Kérdő Zsuzsát, a Fidelitas 23 éves debreceni elnökét jelöli a Fidesz a Balla Irma tragikus halála miatt megüresedett önkormányzati képviselői helyre - jelentette be Pósán László, a Fidesz helyi elnöke, országgyűlési képviselő hétfőn Debrecenben.

Pósán László elmondta: a meggyilkolt Balla Irma egyéni képviselő volt, ezért a helyi választási bizottság június 24-re időközi önkormányzati választást írt ki a körzetben. Mint elhangzott, a hajdúsági megyeszékhely ezen városrészében több tízezren élnek, ezért nem maradhat választott képviselő nélkül.

A Fidesz által jelölt Kérdő Zsuzsa Pósán László parlamenti titkára, negyedéves joghallgató, és egy héttel korábban a Fidelitas országos alelnökévé is megválasztották. Kérdő Zsuzsa a debreceni 4-es számú önkormányzati választókerületben él, és éveken át segítője volt az elhunyt Balla Irmának.

Kérdő Zsuzsa elmondta: elődje munkáját kívánja folytatni. Hozzátette: legfontosabb teendői között van a Fényes udvari paneltűz károsultjainak segítése, a helyi kispiac megújítása és több utca aszfaltozásának megoldása.

Balla Irma gyilkosát továbbra is nagy erőkkel keresi a rendőrség, de a sikeres felderítés érdekében a nyomozásról részleteket még mindig nem közölnek - közölte Vezendi Jánosné rendőr őrnagy, a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A volt fideszes debreceni önkormányzati képviselőt április 6-án, az esti órákban ismeretlen tettes a lakásán bántalmazta, s az elszenvedett súlyos sérülések következtében az 58 éves asszony meghalt.