Horváth Ágnes miniszteri eskütételével kezdődhet az Országgyűlés plenáris ülése, miután a miniszterjelöltet támogatta az egészségügyi bizottság többsége. Kompromisszumos javaslata szerint megmaradna az állami biztosító, de létrejönnének magánbiztosítók is. Horváth a miniszteri tisztségből április 6-án távozott Molnár Lajost válthatja.

Napirend előtt leteheti a miniszteri esküt Horváth Ágnes, egészségügyi tárca jelenlegi államtitkára, miután a parlament egészségügyi bizottsága hétfő délelőtt meghallgatta, és 13 igen szavazattal, 9 ellenében támogatta a kinevezését.  Horváth Ágnes az április 6-án távozott Molnár Lajost váltja.

Az SZDSZ miniszterjelöltje terveiről a múlt héten annyit mondott, hogy megmaradna az állami egészségbiztosító (OEP), de mellette létrejönnének a magánbiztosítók is, amelyektől akár alapellátásokat is vehetnének a betegek. Horváth szerint annak se kellene több járulékot fizetni, aki magánbiztosítóval szerződik.

Ez volt az első alkalom, hogy az egészségügyi reform egyik legfontosabb elemének tartott biztosítási reformról részleteket árultak el. Egy konferencián Horváth azt mondta: a vegyes modell eltér az SZDSZ által korábban javasolt több-biztosítós modelltől, így az egy kompromisszumos javaslat lehet.

Kökény Mihály, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának szocialista elnöke csütörtökön úgy fogalmazott: biztos abban, hogy "a minisztérium új vezetőjével, aki egy fiatal, dinamikus, nyitott személyiség és elkötelezett a reformok iránt, meg fogjuk találni a közös hangot". Az MSZP a választásokon még határozottan az egybiztosítós modell mellett állt ki.