Bányatóban tűnt el egy horgász

2007.04.24. 20:32

Beszakadt egy bányató Sümeg és Nyirád községek között, s az alatta lévő régi bányavágatokban eltűnt mintegy 35-40 ezer köbméternyi víz; a történtek óta nem találnak egy embert, aki a feltételezések szerint a tónál horgászott, amikor a meder beszakadt.

A bányatótól néhány száz méterre lévő Nagytárkánypuszta szociális intézetéből vasárnap elment egy 34 éves lakó horgászni, aki azóta nem került elő; a férfit két napja mintegy 70 polgárőr és rendőr keresi a tónál és környékén - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, akinek a közlése szerint lehetséges, hogy a férfi a bányajáratokba bezúduló vízáradattal együtt sodródott el, de az sincs kizárva, hogy nem is tartózkodott a tó partján. Mint mondta: két másik ember is ott horgászott a tó partján, ők viszont azt állították, hogy más pecást nem láttak a vízparton.

Előfordul az is, hogy az otthon lakói közül néha egy-két személy eltűnik néhány napra - tette hozzá. Mint megjegyezte, egyelőre a férfi keresését befejezték, s valószínűleg szerdán nem is kezdik újra.

Futtató Norbert tájékoztatása szerint a tónak az a része, ahol a a partfal és a tófenék beszakadt, életveszélyes, még a környékét sem szabad megközelíteni. A tó vízszintje mintegy kétméternyivel csökkent, s az áradat több mázsányi halat is eltüntetett a föld alatt - mondta.