A Fidesz és az MSZP is negyedéves egyetemi hallgatókat jelöl Debrecenben a meggyilkolt fideszes önkormányzati képviselő, Balla Irma helyére. Balla Irmát április 6-án, lakásában ölték meg - a tettest még keresik a rendőrök.

Az MSZP a Fiatal Baloldal 23 éves debreceni alelnökét, Bassel Ferenc Zsoltot jelöli a fideszes Balla Irma tragikus halála miatt megüresedett képviselői helyre - jelentette be Zsiros Zsolt, az MSZP helyi elnöke. A jelölt negyedéves történelem-politológia szakos egyetemista. A Fidesz képviselőjelöltje pedig Kérdő Zsuzsa, aki ugyancsak 23 éves. Ő is negyedéves egyetemi hallgató, és a Fidelitas debreceni elnöke.

Eddig a Fidesz és az MSZP állított jelöltet a képviselői megmérettetésre. A KDNP helyi szervezete egy nappal korábban bejelentette: kegyeleti okból nem állít jelöltet, hanem a Fidesz jelöltjét támogatja.

Balla Irma a debreceni 4-es számú önkormányzati választókerület egyéni képviselője volt, ezért a helyi választási bizottság június 24-re időközi önkormányzati választást írt ki a körzetben.