Nem hagyja magát a megvert fotós ügyvédje

2007.04.25. 9:12

Pótmagánvádat nyújt be a Fővárosi Bírósághoz a Magyar Nemzet rendőrök által megvert fotóriporterének ügyvédje, Futó Barnabás.

A Magyar Nemzet fotóriporterét tavaly június elején egy futballmeccset követően bántalmazták a rendőrök, a fotóriporter ezt követően tett feljelentést a Budapesti Nyomozó Ügyészségen. Az ügyészség azonban a két rendőr ellen megszüntette a nyomozást: az egyikkel szemben bizonyítottság, míg a másikkal szemben részben bizonyítottság, részben bűncselekmény hiányában.

Futó Barnabás és ügyfele a nyomozás megszüntetése miatt panaszt tett a Fővárosi Főügyészségen. Az ügyvéd szerint az ügyészség a nyomozás megszüntetésekor egyoldalúan csak a rendőrök vallomását fogadta el. Az ügyvéd elmondta: a Fővárosi Főügyészség elutasította panaszát, arra hivatkozva, hogy a rendőrök jogszerűen léptek fel a fotóriporterekkel szemben.

A főügyészség határozatát pótmagánváddal támadja meg - hangsúlyozta az ügyvéd. Úgy fogalmazott, "nem szeretnénk, hogy precedens legyen abból, hogy a sajtó munkatársait bántalmazhatják a rendőrök".

KAPCSOLÓDÓ CIKK