Megkezdődtek a nemzetközi érettségik

2007.05.02. 12:40

A fővárosi Karinthy Frigyes Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban szerdán megkezdődtek a nemzetközi érettségi vizsgák. A nemzetközi érettségit elfogadják többek között az angliai Oxfordon és az amerikai Harvardon is.

Szerdán megkezdődtek a nemzetközi érettségi vizsgák a fővárosi Karinthy Frigyes Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban, ahol idén 19 diák tesz vizsgát - közölte a távirati iroda. A diákok szerdán délelőtt fizikából, délután angol nyelvből vizsgáznak, majd május 7-én matematikából, 9-én történelemből, 14-én magyarból.

A nemzetközi érettségi vizsga feladatait valamennyi országban az iskolák két héttel a vizsga előtt megkapják, azokat futárszolgálat kézbesíti, és az intézmény felelőssége a biztonságos tárolás. Bármikor érkezhet ellenőr a nemzetközi központból, aki a vizsga kezdetekor megvizsgálja, érintetlenek-e a csomagok.

A nemzetközi érettségit 124 ország legrangosabb egyetemei is elfogadják, köztük az angliai Oxford, az amerikai Harvard, a német Humboldt, a francia Sorbonne. Az viszont változó, hogy a külföldi egyetemek emelt vagy középszintű vizsgát kérnek-e, illetve milyen jegyet, összpontszámot írnak elő.

KAPCSOLÓDÓ CIKK