Az SZDSZ ügyvivői testülete Kovács Attilát, a budaörsi Egészségügyi Központ igazgatóját jelölték az Egészségügyi Minisztérium államtitkárának.

Kovács Attila a budaörsi Egészségügyi Központ igazgatóját jelöli az SZDSZ ügyvivői testülete a felszabadult egészségügyi államtitkári pozícióra. Több pártbéli forrás az [origo]-nak korábban nyilatkozva az SZDSZ-es Kovács Attilát tartotta  legesélyesebbnek. Felvetődött lehetséges jelöltként Erős András, a váci kórház igazgatója neve is, aki azonban ezt alaptalan pletykának nevezte.

A jelölést követően már a hétvégén megkezdődik a koalíciós egyeztetés az egészségügyi reform második szakaszáról, amely a biztosítási rendszer átalakítását célozza.

Az SZDSZ közleménye szerint jelöltjük kitűnően ismeri a párt által szorgalmazott vegyes biztosítási rendszert is: liberális szakértőként a kezdetektől segítette a tárca és SZDSZ munkáját. Négy évig az SZDSZ támogatásával önkormányzati képviselőként dolgozott. A budaörsi Egészségügyi Központ igazgató-főorvosának nevezték ki 1991-ben, majd 2001- től ügyvezető igazgató és főigazgató főorvosi feladatot lát el - áll a közleményben.

Az új államtitkár legfontosabb feladata az egészségügyi reform folytatása, és a vegyes biztosítási rendszerre való áttérés előkészítése lesz.