Szonda: Nagyon rávert a Fidesz az MSZP-re

2007.05.03. 7:28

A biztos szavazók körében kétszer akkora a Fidesz, mint az MSZP támogatóinak aránya, az összes választó között pedig közel 10 százalékos a különbség az ellenzéki párt javára - derül ki a Szonda Ipsos Népszabadság által ismertetett kutatásából. A felmérés szerint sok MSZP-szimpatizáns elbizonytalanodott.

Fogy az MSZP támogatóinak száma, a Fidesz hatalmas előnnyel vezet - derül ki a Szonda Ipsos felméréséből, amelyet a Népszabadság ismertet. A közvélemény-kutatás szerint az MSZP főként a nagyvárosokban vesztett népszerűségéből.

A korábban a szocialistákat támogató 6-7 százaléka elbizonytalanodott, a Fideszre viszont többen szavaznának. A szavazók 40 százaléka bizonytalan és passzív, nem tudja kire szavazna, ha most lennének a választások. A kutatók szerint közöttük kétszar annyi az elbizonytalanodott baloldali, mint jobboldali szavazó. A többiek közül szocialistákat 16, a Fideszt 35 százalék támogatja.

A biztos pártválasztók csoportjában ugyanakkor a Fidesznek több mint kétszer annyi támogatója van, mint az MSZP-nek. A biztos szavazók között a szocialisták a szavazatok 28, a Fidesz a voksok 62 százalékát kapná egy mostani választáson - derül ki a kutatásból.

A többi párt egyaránt szavazókat vesztett. Az SZDSZ-re most a szavazók 3, az MDF-re a 5 százaléka adná voksát - olvasható a Népszabadságban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK