Ezrekért parkol a reptéren a figyelmetlen autós

2007.05.11. 9:04

Akár 10 perces parkolásért is négyezer forintot fizethet az az autós, aki figyelmetlenségből a több napos várakozásra szolgáló parkolóba áll be a Ferihegy I. reptéren. Több autós panaszkodott már, hogy a parkolási díjra nem hívják fel kellően a figyelmet. A reptér üzemeltetője alaposabb tájékoztatást ígér.

Kellemetlen meglepetés érheti azokat az autósokat, akik a Ferihegy I. repülőtéren található, úgynevezett 24 órás parkolóba tévednek, a 10-15 perces várakozásért ugyanis 4 ezer forintot kell fizetniük. A hosszútávú várakozásra kialakított parkolóban az egynapos parkolás díja 4 ezer forint, ennél kevesebbet viszont nem lehet fizetni, akkor sem, ha valaki csak 5 percet töltött bent.

A Ferihegy I.-es reptéren nemrég - márciusban - vezették be a hosszútávú parkolót, ezért is lehetséges, hogy többen figyelmetlenségből ott keresnek helyet. Befelé menet a parkolás díja ráadásul csak egyetlen helyen szerepel, a jegykiadó automatán, ott is jóval kisebb betűkkel, mint a többi felirat. A parkolót messzebbről jelző "P" betűs tábla alatt pedig nincs feltüntetve a parkolás díja, csak annyit írtak ki zárójelben, hogy "min. 24 óra".

Többen jöttek már ezzel a panasszal - tudtuk meg a reptér munkatársától, akihez reklamációkkal lehet fordulni. A pultnál ezért egy A4-es papírt rendszeresítettek, amelyet a felháborodott autósok orra alá tudnak dörgölni: ezen szerepel, hogy hány helyen vehették volna észre, ez egy hosszabb várakozásra kialakított parkoló.

"Nem ez a megfelelő megoldás, ha szükséges, jobban kitáblázzuk a jövőben" - mondta az [origo]-nak a repteret üzemeltető Budapest Airport szóvivője. Szollár Domokos addig is azt tanácsolta az autósoknak, hogy a reptér weboldalán tájékozódjanak a parkolási rendről és árakról.

KAPCSOLÓDÓ CIKK