Ittas sofőr okozott halálos gyermekbalesetet

2007.05.12. 16:41

Heves közelében péntek este meghalt egy kilenc éves kislány, amikor kizuhant egy, a nagy sebesség miatt kisodródó autóból, amely rádőlt. A sofőr ittasan vezetett.

Egy kilenc éves kislány meghalt, amikor kirepült egy megpördülő személyautóból és az úttestre dőlő jármű a gyermekre esett - közölte szombaton a Heves megyei rendőrség sajtóügyeletese. Az a 12 éves kisfiú, aki a kislány mellett szintén a hátsó ülésen utazott, súlyos sérülést szenvedett - tette hozzá Oravecz Éva.

A baleset pénteken este történt, egyik gyermek sem volt bekötve, a sofőr pedig ittasan vezetett - számolt be a sajtóügyeletes. A helyszínelés adatai szerint, a Heves és Boconád közötti útszakaszon a Boconád felé haladó személygépkocsi vezetője gyorsabban hajtott, mint ahogy az útviszonyok engedték volna, ezért egy balra ívelő kanyarban kisodródott.

Megpróbálta a járművet visszairányítani az úttestre, ez azonban nem sikerült. Az autó továbbsodródott a baloldali útárokba, ahol felborult, majd visszaesett az úttestre. Eközben zuhant ki az ajtón keresztül a járműből a hátsó ülésen utazó kilenc éves kislány, akire rádőlt a gépkocsi. A gyerek olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset körülményeit a Hevesi Rendőrkapitányság szakértők bevonásával vizsgálja - közölte Oravecz Éva.

KAPCSOLÓDÓ CIKK