Vakolat esett egy kislány és egy férfi fejére a miskolci Művészetek Házában. Az egy éve átadott épületben a mellékhelyiséghez vezető folyosón hullot vakolat a vendégek fejére. A sérülteket kórházi ellátás után hazaengedték.

Egy öt év körüli kislány és egy férfi sérült meg könnyebben Miskolcon az egy éve átadott Művészetek Házában, amikor a mennyezetről vakolatdarabok hullottak a fejükre vasárnap délután - közölte Juhász Rita, a kulturális intézmény vezetője.

A vakolatdarabok egy előadás szünetében a mellékhelyiség előtti folyosó mennyezetéről hullottak le. A kislányt és a férfit a kórházi ambulancián ellátták, majd hazaengedték őket. A férfi ezt követően visszatért a Művészetek Házába családjához, a kislányt hazavitték szülei, az intézmény mindkettőjüket kárpótolja.

Az intézmény vezetője szerint feltehetően kivitelezői hiba okozhatta a bajt a nem egészen egy éve átadott intézményben, de ezt majd a szakértői vizsgálat deríti ki. A sérült folyosórészt lezárták, a vasárnapi előadásokat megtartották.