Kilép a Belváros a Fővárosi Közterületi Parkolási Társulásból, ha nem tudja elérni, hogy a parkolási díjak fele a kerülethez kerüljön - jelentette be Rogán Antal belvárosi polgármester. Jelenleg egy forintnyi parkolási díjból 40 fillér kerül az önkormányzathoz.

A Belváros kilép a Fővárosi Közterületi Parkolási Társulásból, ha fél éven belül nem sikerül megállapodniuk abban, hogy a kerület a behajtott díj felét visszakapja - jelentette ki hétfőn Rogán Antal. Belváros-Lipótváros polgármestere eltökélte, hogy tiszta viszonyokat teremt ezen a téren.

Ennek egyik eleme lesz a parkolási díj minél nagyobb hányadának visszaszerzése, jelenleg ugyanis az önkormányzat egy forint után körülbelül 40 fillért kap - írja a Népszabadság. Rogán javaslatát a június 14-i képviselőtestületi ülés elé terjeszti.

Amennyiben nem tudnak megegyezni a parkolási társasággal és a szétválást az önkormányzat képviselőtestülete is támogatni fogja, a kerület saját céget hoz létre a díjak beszedésére. A polgármester szerint az új elszámolási rend csaknem 700 millió forint pluszt hoz a kerületnek.