A kormány hivatalba lépésének egyéves évfordulóján 80-100 oldalas kiadványt jelentet meg a kabinet - tudta meg az MTI. A 80-100 oldalas anyag összegzi a már bevezetett intézkedéseket, és bemutatja az eredményeket.

Vaskos kiadványban értékeli eddigi munkáját a kormány - tudta meg kormányzati forrásból az MTI. Az értesülést megerősítette Daróczi Dávid, a Kormányszóvivői Iroda vezetője. A kiadvány a féléves munkát értékelő Új Magyarország című anyag terjedelmének nagyjából a duplája, 80-100 oldalas lesz, és várhatóan június 9-én, a kormány hivatalba lépésének egyéves évfordulóján jelenik meg.
   
A kiadvány szerkezete is ugyanolyan lesz, mint a decemberi anyagé: a miniszterelnök előszava után külön fejezetben értékelik egyebek közt a közigazgatás, az egészségügy, az oktatás, a nyugdíjrendszer változásait, valamint a fejlesztéseket.
   
Míg a decemberi kiadványban több területen csak a tervezett lépéseket és azok várható hatását jelenítették meg, a most megjelenő füzetben ugyanebben a struktúrában a már bevezetett intézkedések és eredmények jelennek meg - mondták el a készítők az MTI-nek.
   
Az MTI úgy tudja: a kiadványban olvashatók majd először olyan konkrét adatok, amelyeket a kormány már egy-egy reform közvetlen hatásának tud be. Példaként említették a készítők a vizitdíj bevételi adatait illetve a gáz- és távhőtámogatás első összesített számsorait. 

Az anyagot megkapják többek között a parlamenti képviselők, a polgármesterek, gazdasági szakértők, közéleti véleményformálók, és felkerül az internetre, a magyarorszag.hu weboldalra is.
   
Többek szerint valószínű, hogy a kiadvány alapján érvelnek majd a szocialisták június 14-én, a Fidesz által kezdeményezett vitanapon, ahol a kormány eddigi tevékenységéről lesz szó.