Hiányosnak, illetve nem eléggé élményszerűnek tartja a pszichológusi szakvélemény a gyanú szerint rendőrök által megerőszakolt lány beszámolóját. Az ügyben még számos bizonyítékot gyűjtenek be: átvizsgálják a rendőrök ruházatát, és DNS-mintát is vettek.

A gyanú szerint rendőrök által elkövetett Múzeum körúti erőszak ügyében készített pszichológusi szakvélemény szerint a lány által elmondottak nem értékelhetők élményszerűnek - derül ki az MTI birtokába csütörtökön került részleges szakvéleményből.

"Nehézkes, hiányos, nem értékelhető abszolút élményszerűnek" - állapítja meg a 21 éves lány beszámolójáról készült szakvélemény. "A részletek nem követik egymást összefüggő, szoros rendben és egyértelmű azonossággal a feljelentésekor elhangzottakkal" - olvasható a pszichológus értékelésében.

Somfainé Vajda Ágnes, az egyik bűnsegédlettel gyanúsított rendőr védője szerint a szakvélemény lényege, hogy az, amit a sértett a feljelentéskor elmondott és az, amit a pszichológusnak elmondott, "nem mindenben fedi egymást". Az ügyvéd hozzátette: a szakértői vélemény "még annyit mond, hogy esetleg az élményszerűséget is megkérdőjelezi". 
    
Somfainé szerint azonban a pszichológus szakértő véleménye "önmagában nem elég", nagyon sok függ a DNS-vizsgálat eredményétől is, amelyet a jövő hét elejére várnak. Magyar György, annak a rendőrnek a védője, aki állítása szerint a járműben aludt a bűncselekmény időpontjában, azt mondta a szakvéleményről, hogy annak ugyanúgy nem szabad nagyobb jelentőséget tulajdonítani, mint bármely másik, bizonyító erejű dokumentumnak.
    
Magyar szerint önmagában ugyanis egy bizonyíték nem alkalmas mérlegelésre. Az ügyvéd kiemelte: a bizonyítékok egész sorát kell beszerezni, rendszerezni és értékelni, minden egyéb értelmezés szakmai hiba lenne. Mint mondta, nem lehet azon az alapon értékelni a szakértői véleményt, hogy az a gyanúsítotti vagy a sértetti oldalnak kedvez.
   
Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére  közölte: a nyomozás során igazságügyi orvos szakértőt és hemogenetikai szakértőt is kirendeltek, de ők még nem készítették el a szakvéleményüket.

Soltészné Nagy Katalin, az erőszakos közösüléssel gyanúsított egyik rendőr védője az MTI-nek elmondta: ma kaptak arról értesítést, hogy a ruházatot átvizsgálják, és szintén kirendelnek egy szakértőt. Értesítették őket arról is, hogy a DNS-vizsgálattal kapcsolatban a szakértőt arra kötelezték, hogy május 31-éig készítse el szakvéleményét. "Ez ma van, ma nem kaptuk meg. Reméljük, hamarosan várható" - tette hozzá.