Húszezerbe is kerülhet a BKV-s bliccelés

2007.06.01. 15:10

Felemelték a bliccelésért járó bírságok összegét a fővárosban, akár 20 ezer forintot is fizethet az, aki jegy vagy bérlet nélkül utazik. A BKV megpróbálja visszaszorítani a potyázást, ezért nemsokára behajtó céget is alkalmazni fog a büntetések beszedésére.

Hatályba lépett pénteken az a fővárosi rendelet, amely drasztikusan megemeli a jegy nélkül utazók büntetését. A BKV kérte az emelést, amit a Fővárosi Közgyűlés április végén úgy tudott elfogadni, hogy a kormánypártok mellett az MDF is erre voksolt.

Péntektől a duplájára, ötezer forintra növekedett a pótdíj összege, ha azt a helyszínen kifizeti a bliccelő. Harminc napon belül az eddigi 7500 forint helyett 10 ezer forintot kell fizetni, harminc napon túl pedig az eddigi 15 ezer helyett 20 ezer forint a büntetés. Az otthon felejtett bérletek utólagos bemutatása esetén az eddigi 750 forint helyett 2500 forintot kell leróni.

Az MTI értesülései szerint a BKV egyre nagyobb erőfeszítéseket tesz a bliccelés visszaszorítására. Például már ügyvédi irodát is foglalkoztatnak a bírságok beszedésére, rövidesen pedig behajtó céget alkalmaznak. Ősztől mintegy száz fővel növelik a jelenlegi 400 fős ellenőri gárdát.

KAPCSOLÓDÓ CIKK