Világháborús bombát találtak kedd délután az M3-as bevezető szakaszán, a forgalmat le kellett állítani, míg a tűzszerészek hatástalanítják a szerkezetet. Közben a Ferihegyi úton több ezer liter gázolaj ömlött, itt csak kerülő úton lehet közlekedni, de a robbanásveszélyt a tűzoltók már elhárították.

Több ezer liter gázolaj ömlött az útra a főváros XVII. kerületében, a Ferihegyi úton kedd délután - mondta az [origo]-nak Dobson Tibor, a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Egy építkezésen próbáltak kiemelni egy gáztartályt, amikor a zárószelvény elengedett, és szétömlött az olaj. A robbanásveszélyt a tűzoltók megszüntették, de a környezetvédelmi szakemberekkel együtt még folyik a kárelhárítás. A BKV fődiszpécsere arról számolt be, hogy több járat kerülő útvonalon közlekedik, mert a Ferihegyi út egy részét és több keresztutcát lezártak.

Szintén délután egy 50 kilogrammos II. világháborús bombát találtak a 2/B autóút mellett, ezért a tűzszerészeti vizsgálat idejére lezárták az M3-as autópálya bevezető szakaszát - közölte Strak Vince tűzszerész. A szovjet gyártmányú rombolóbomba gyújtószerkezetét a helyszínen felrobbantották, a bombatestet központi gyűjtőbe szállítják - mondta a tűzszerész járőrparancsnok. Itt is leállt a forgalom a tűzszerészeti vizsgálat és a robbantás idejére.

[origo]/MTI