Zsanett azt állítja, hogy miután feljelentést tett, a nyomozók visszavitték a Múzeum körúti helyszínre, és közben azt mondogatták. "rendőr ilyet nem tesz". Mivel a lányt a gyanú szerint rendőrök erőszakolták meg, az ügyészségnek kell nyomoznia, ezért egyelőre nem világos, szabályos volt-e ez az intézkedés. Az ügyészségi szóvivő szerint őket előírásszerűen, azonnal értesítették, de a helyszíni szemléről nem tud.

Felkerül a juj.hu-ra annak a videónak a hosszabb változata, amelyen a májusban a gyanú szerint rendőrök által megerőszakolt Zsanett elmondja a vele történteket. Többek között arról beszél, hogyan kezelte a hatóság a feljelentését. A lány azt állítja, hogy a május 4-én hajnalban történt erőszak után, reggel 7 óra körül bement a XIII. kerületi rendőrkapitányságra, ahol két órán át várakoztatták.

"Kilenckor két nyomozó hajlandó volt szóba állni velünk, majd egyből kivittek a helyszínre" - mondta. A Múzeum körúti igazoltatás helyszínén is órákat töltöttek el, és szerinte a rendőrök többször utaltak arra, hogy nem hiszik el a történteket: "folyamatosan azt hangoztatták, hogy ilyen nem történhet meg, rendőr ilyet nem tesz".

Ha rendőrökkel kapcsolatban bűncselekmény gyanúja merül fel, akkor az ügyet azonnal az ilyen esetekben illetékes ügyészséghez kell továbbítani. Tuza Péter, a lány ügyvédje az [origo]-nak annyit mondott, hogy addig soha nem szabad kétségbe vonni a bejelentő állítását, amíg valami miatt nem válik aggályossá, hogy igazat mond-e. Azt azonban nem akarta kommentálni, hogy vajon mi vezethette a rendőröket, amikor visszatértek védencével a helyszínre.

Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője szerint azonban a XIII. kerületi rendőrkapitányság nyomban értesítette az ügyészséget, miután a lány ott bejelentette a vele történteket. "Átszóltak nekünk, a lánnyal pedig közölték, hogy a Budapesti Nyomozó Ügyészséghez kell fordulnia, ahol meg is jelent aznap délután, csak előtte még járt az orvosánál látleletet készíttetni" - mondta. A szóvivő nem tudta megmondani, hogy a lányt a rendőrök valóba kivitték-e a helyszínre forró nyomos felderítés érdekében, vagyis azért, hátha azonnal felismer valamilyen fontos körülményt. Erről a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is megkérdeztük, de nem kívántak nyilatkozni.

A Rendészeti Biztonsági Szolgálat öt tagja továbbra is előzetes letartóztatásban van. Kettőjüket gyanúsítják azzal, hogy május 4-én megerőszakolták a 21 éves lányt, a három társukat pedig bűnsegédlet miatt vizsgálják. Az ügy és a rendőrséget érintő más bűncselekmények gyanúja miatt kényszerült távozni az országos és a budapesti rendőrfőkapitány, a Rebisz parancsnoka és a rendészeti miniszter.