Droggal fogták meg a hazudozó tolvajt

2007.06.06. 14:47

Üzlete alatti garázsban adott el drogot az a kereskedő, akit vevőivel együtt értek tetten a nyomozók Pécsett. A férfi - aki ellen öt különböző elfogató parancs volt érvényben - hamis nevet diktált be a rendőröknek.

A budapesti fiatalember kedden délután bezárta az egyik pécsi belvárosi üzletházban bérelt boltját, lement az épület mélygarázsába, hogy marihuánát adjon el két egyetemistának. A rendőrök ekkor érték tetten őket, mindhármukat elfogták - mondta Bális Eszter, a baranyai rendőrség sajtóreferense.

A rendőrségi sajtós hozzátette: a dealer ruhájának, boltjának, majd albérletének átkutatása során összesen négyszáz gramm, piaci áron számolva nyolcszázezer forint értékű marihuánát találtak.

A megfogott kereskedő az intézkedés kezdetétől elhallgatta valódi nevét, más adatokat diktált be, valamint a jegyzőkönyveket hamis névvel írta alá. Később kiderült, öt országos elfogató parancsot adtak ki ellene lopás, testi sértés, garázdaság és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Most már kábítószerrel való visszaéléssel és közokirat-hamisítással is gyanúsítják, és őrizetbe vették. A tőle vásárolt két diák ellen is eljárás indult, miután esetükben a drogteszt pozitívnak bizonyult.

Bális Eszter a tettenérés körülményeivel kapcsolatban elmondta: a nyomozók tudták, hogy a boltos kábítószerrel kereskedik, ezért rendszeresen ingázik a főváros és a baranyai megyeszékhely között. Arról is volt információjuk, hogy kedden délután vevők is érkeznek hozzá.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK