A tanárok elbocsátása miatt veszélybe került az oktatás a Heves megyei Tarnabodon - állítja az Oktatási Minisztérium. A tárca vizsgálatot kezdeményezett az ügyben.

Vizsgálatot kezdeményezett az Oktatási Minisztérium a tarnabodi általános iskolában történt pedagógus-elbocsátások miatt, azok ugyanis már az oktatás színvonalát is veszélyeztetik - olvasható a tárca közleményében.

A minisztérium szerint az önkormányzat képviselő-testülete áprilisban pedagógus-elbocsátásokról döntött, így felmentettek négy nyugdíjas tanárt. Ezzel viszont csaknem a felére csökkent a testület létszáma a tanév befejezése előtt. A döntéssel sérült a nevelő-oktató munka megfelelő színvonalon történő biztosítása - olvasható a tárca közleményében.

Szüdi János, a tárca közoktatási szakállamtitkára kezdeményezte a közigazgatási hivatalnál a döntések kivizsgálását. Ezen kívül az államtitkár kérte a település polgármesterét, hogy tájékoztassa a tárcát a kialakult helyzetről, valamint arról, hogy az önkormányzat hogyan kívánja biztosítani a a következő tanévben az oktatást.