Tizenegy óvodásnak mosták ki a gyomrát Borsodban, mert gyanús bogyókat ettek az óvodával szomszédos kertből. A vizsgálat végül nem mutatott ki mérget, de a növények közt mérgező termés is lehetett.

Mérgezés gyanújával tizenegy óvodást vittek kórházba a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejőpapiból - mondta el Németh Gyula, a megyei kórház Gyermek-egészségügyi Központjának (GYEK) főorvosa az MTI-nek kedden. A kórházat még hétfőn, az ügyeleti időben keresték meg az óvónők azzal, hogy a 4-6 éves gyerekek az intézmény szomszédságában lévő kertből a kerítésen át csipegették a pöszmétét és még "más bogyókat".

A gyerekeket megfigyelésre szállították a GYEK-be, de nem volt mérgezéses tünetük, a kórházban mind a tizenegy gyermek gyomrát kimosták, a gyomormosó folyadék nem mutatott mérgező anyagot. Az óvodásokat 24 óráig megfigyelés alatt tartják. A főorvos arról is beszámolt, hogy az óvónők a bogyós növényt is bemutatták, amely a maszlagos nadragulyához hasonlít, és valóban okozhat mérgezéses tüneteket.