Rekordelőnyt mért a Fidesznél a Medián

2007.06.14. 8:52

Majdnem kétszer annyian szavaznának a Fideszre, mint az MSZP-re a Medián legfrissebb felmérése szerint. A HVG által ismertetett közvélemény-kutatásból kiderül, a Fidesz előnye az előző négy évben még soha nem volt ekkora.

Júniusra ismét nőtt a Fidesz előnye az MSZP-vel szemben. Csaknem kétszer annyian szavaznának a legnagyobb ellenzéki pártra, mint az MSZP-re - írja a HVG a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet június elején végzett felmérését ismertetve.

A közvélemény-kutatásból kiderül, a Fidesz előnye az előző négy évben soha nem volt ennyire jelentős. Az ellenzéki pártra a teljes népességben majdnem kétszer annyian szavaztak volna, mint az MSZP-re. A szocialisták támogatottsága február óta kevésbé változott, továbbra is a teljes népesség valamivel több mint egyötöde szavazna az MSZP-re. A biztos szavazók körében a Fidesz 58, az MSZP 30 százalékon áll.

A felmérés szerint a Fidesz erősödése párhuzamos Orbán Viktor népszerűségének a jelentős növekedésével. Míg az előző hónapokban főként a párt mérsékeltebbnek tartott vezetőinek, Pokorni Zoltánnak és Navracsics Tibornak a népszerűsége növekedett, júniusra már a pártelnöki székben megerősített, új könyvet is kiadó Orbán mutatója is visszaállt a korábbi szintre.

Az SZDSZ támogatottsága június elején volt a legmagasabb a választás óta, a választani tudó "biztos" szavazók körében 6 százalékon állnak - ez a változás azonban még belefér a statisztikai hibahatárba.

KAPCSOLÓDÓ CIKK