Őrizetbe vették a dunaföldvári baleset okozóját

2007.06.17. 21:20

Kihallgatását követően őrizetbe vették azt a férfit, akit segítségnyújtás elmulasztása miatt keresett a rendőrség a vasárnap hajnalban Dunaföldvár közelében történt közlekedési baleset kapcsán.

Kuti István alezredes elmondta, hogy a Ford Transit vezetője kihallgatása során ellentmondásba keveredett a nyomozati iratokban foglalt és a vizsgálat során rögzített adatokkal, ezért tekintettel az előzményekre és a szökés veszélyére őrizetbe vételéről döntöttek.

A rendőrkapitányság vezetője arra a kérdésre, ittas volt-e a gyanúsított, úgy válaszolt: "nem zárható ki", de mint hozzátette, a választ az orvos szakértői vélemény tisztázza majd tekintettel a baleset időpontja és a vérvétel között eltelt időre.

A baleset, amelyben egy érdi rendőrjárőr életveszélyesen megsérült - sorozatos töréseket, illetve koponyalapi törést szenvedett -, a hajnali órákban történt.

A 25 éves rendőr a szolgálat végeztével hazafelé tartott a 6-os főúton, amikor egy szemből érkező Ford Transit áttért a felezővonalon és összeütközött vele. Az ütközés következtében mindkét autó az árokba, a kisteherautó a szabályosan közlekedő kocsira zuhant.

A baleset szemtanúi szerint a Ford Transit vezetője kikászálódott az összetört kocsiból, belerúgott az autójába, összeszedett néhány csomagot az ülésről, majd gyalog elhagyta a helyszínt.

A balesetet szenvedett rendőrt a dunaújvárosi kórházban ápolják, a nap folyamán ide jött be saját lábán a segítségnyújtást elmulasztó gépkocsivezető is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK