Drogdílereket fogtak el Budapesten

2007.06.19. 19:47

Két kábítószert értékesítő csoportot számolt fel a rendőrség az elmúlt napokban - közölte Kormos Endre alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletének vezetője. A BRFK rendőrei a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársaival együttműködve még pénteken fogták el G. Jánost és két társát.

A terjesztő csoportnál több száz gramm fehér port (feltehetően amfetamint), kábítószergyanús rögös anyagot (feltehetően kokaint), illetve különféle okiratok előállításához használható eszközöket, továbbá nagy mennyiségben különféle ezüst ékszereket, valamint gyógyszereket foglalt le a rendőrség.

A közlés szerint a másik csoportot hétfőn fogták el a rendőrök. A nyomozók P. Pétert a X. kerületben fogták el, nála a ruházat átvizsgálása során egy pakett marihuánát találtak, míg társait, F. Lászlót, P. Istvánt, T. Györgyöt a XVIII. kerületben, egy étterem parkolójában fogták el, az általuk használt gépkocsiban pedig négy pakett marihuánát találtak.

A férfi által használt gépkocsiban 46 pakett marihuánát, míg a lakásában megtartott házkutatás során 100 gramm marihuánát és egy digitális mérleget foglaltak le.

T. Györgyöt a nyomozók őrizetbe vették, mert megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy Budapest területén az utóbbi időben rendszeresen kábítószert árusított, míg négy társa szabadlábon maradt, ellenük eljárást indított a rendőrség.