Keresik a durván cigányozó e-mail íróját

2007.06.20. 17:23

Durván cigányozó szöveg került ki az internetre, amely az Allianz Bank egyik hivatalos e-mail címéről terjedt el - A pénzintézet ezért belső vizsgálatot indított.

Azonnali vizsgálatot indított az Allianz Bank vezetősége egy olyan durván cigányozó elektronikus levél miatt, amely a cég hivatalos formátumában és egyik e-mail címéről terjedt el - számolt be a Roma Sajtóközpont.

Az "Olvasd el! Add tovább!" felszólítással elindított e-mail írója "kátrányos helyzetűeknek" nevezi a romákat, és azt állítja, hogy fosztogatják a cigánytelepeken áthaladó autósokat Borsod-Abaúj-Zemplén, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben különféle trükkökkel. Utal a levél a tavaly októberi olaszliszkai esetre, amikor meglincseltek egy tanárt, aki autójával elsodort egy kislányt.

Az Allianz Bank sajtóosztálya azt közölte: a cég teljes mértékben elhatárolódik "minden hasonló tartalmú és hangvételű közléstől". Az [origo] kérdésére, hogy az elrendelt vizsgálat konkrét személyek ellen folyik-e - hiszen az e-mailben szerepelnek nevek -, a sajtóosztály igennel válaszolt.

Ugyanakkor nem nyilatkoztak azzal kapcsolatban, hogy a feladók valóban az Allianz munkatársai-e, vagy csak kitalált e-mail címekről van szó. Azt egyelőre nem tudták megmondani, mikorra fejeződik be a belső vizsgálat, amelyet felelősségre vonás követ majd.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK