Robbanás történt Budapesten, egy Teréz körúti ötemeletes épület harmadik emeletén. Egy életveszélyes, és egy könnyű sérültje van a robbanásnak. Fél tíztől újra járható a nagykörút, miután a Blaha Lujza tér irányába korábban lezárt két sávot felszabadították.

A detonáció során két közfal kidőlt egy lakásban, valamint kisebb tűz is keletkezett, amit egy vízsugárral eloltottak a tűzoltók -  közölte Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője az [origo]-val. A szóvivő hozzátette: két szomszédos lakás is megsérült. A robbanás okát egyelőre nem ismerik a szakértők, de Molnár nem zárta ki, hogy gázrobbanás történt.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: a lakásban, amelyben a robbanás történt, egy idős nő tartózkodott, ő súlyos égési sérüléseket szenvedett. A szomszédos lakásban ugyancsak egy idős nő volt, ő a detonáció során a törmelékektől sérült meg a fején könnyebben. Mindkét sérültet kórházba szállították.

Az utca és az udvar felé nagy mennyiségű törmelék szóródott ki a robbanás nyomán. Az [origo] munkatársa a helyszínen azt látta, hogy az épület harmadik emeletének szinte összes ablaka kitört, a szilánkok "faltól falig" szóródtak szét a körúton. Az utca takarítását már elkezdték.

Nem sokkal a negyed nyolc körüli robbanás után a Blaha Lujza tér irányába mindkét forgalmi sávot lezárták, a járműveket a villamos-sínekre terelték, de a forgalom  ennek ellenére a reggeli csúcsban sem dugult be, csak lelassult. Az útzárat fél tíz körül szabadították fel, azóta a közlekedési rend a megszokott.