Fragor Kft. néven új céget alapított Kuncze Gábor és felesége - írja a Népszabadság. Az SZDSZ volt elnöke 2010-ben befejezné politikai pályafutását, a cég felkészülés az ezt követő időszakra.

Fő tevékenységként üzletviteli tanácsadás szerepel a Kuncze által alapított Fragor Kft. cégbírósági bejegyzésében. A papírokból az is kiderül, a vállalkozást 3 millió forinttal hozták létre - olvasható a szerdai Népszabadságban.

Az új cég tevékenységi körével kapcsolatban a napilap rákérdezett, hogy a tanácsadáson belül milyen típusú munkát végez majd a társaság, ám a volt pártelnök csak annyit mondott "passz". Mint ahogy hasonlóan reagált azon kérdésre is, hogy vannak-e már ügyfelei a cégnek.

A további tevékenységi körökből azonban némi következtetést le lehet vonni - írja a napilap, hiszen számviteli, adószakértői tevékenység, szakmai középfokú oktatás és máshová nem sorolt felnőtt- és egyéb oktatás van még bejegyezve. A cégkivonat szerint egyébként a Fragor Kft.-ben Kuncze Gábor az ügyvezető igazgató.

"Elviekben már működik, hiszen a társasági szerződés után már tevékenykedhet a cég" - válaszolta Kuncze Gábor arra a kérdésre, hogy érdemben működik-e már újonnan alapított társasága. A cégbírósági papírok szerint a feleségével közösen létrehozott Fragor Kft.-t május közepén nyilvántartásba vették. Kuncze azt mondta a Népszabadságnak, hogy már ez a lépés is felkészülés a 2010 utáni időszakra, amikor is - korábban bejelentett tervei szerint - visszavonulna a politikai pályától.