A Rába-ügyben tartanak ülést Bécsben

2007.06.21. 7:14

A Rába habzásának ügyében tart ülést csütörtökön az osztrák-magyar akciócsoport. Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter azt állítja: nyomást gyakorolnak az osztrák félre, hogy szeptemberre megtisztuljon a folyó.

A Rába szennyezésének ügyében ülésezik csütörtökön Bécsben az osztrák-magyar akciócsoport. Korábban a magyar fél részéről  Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter Körmenden  kijelentette: szeptemberre megszűnik a Rába habzása. A miniszter ezt akkor mondta, amikor a helyi önkormányzatok, civil és környezetvédelmi szervezetek képviselőivel találkozott.
   
Fodor Gábor szerint a magyar környezetvédelmi tárca nem enged álláspontjából, a Rábának minél előbb tisztának kell lennie. Ennek érdekében minden fórumon nyomást gyakorolnak az osztrák félre, és ebben számítanak a köztársasági elnök és a házelnök aktív támogatására is - közölte a politikus. 
   
A magyar miniszter szerint az eddig tapasztalt bürokratikus akadályokat kell leküzdeni, és meg kell fogalmazni a lehetséges megoldásokat. A csütörtöki ülésre konkrét technikai javaslatokkal érkeznek a szakemberek - mondta a miniszter, azonban a részletekre nem tért ki.

KAPCSOLÓDÓ CIKK