Már nem is tanít az SS-ruhás tanár

2007.06.22. 15:47

Egy nappal azután, hogy vezetői beosztásából felmentették, pénteken teljesen megszüntették a munkaviszonyát annak a gimnáziumi tanárnak, aki korábban SS-egyenruhában volt látható az interneten. A tanár állítása szerint egy hagyományőrző táborban viselte az egyenruhát.

A Székesfehérvári Egyházmegye mint a budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium fenntartója pénteken megállapodott Kosaras Péter Ákossal, az intézmény tanárával a munkaviszonya megszüntetéséről - közölte az egyházmegye. A tanár, aki csütörtökig az intézmény igazgatóhelyettese volt, korábban SS-egyenruhában volt látható az interneten.

Kosaras Péter Ákost még csütörtökön felmentették igazgatóhelyettesi megbízása alól, az egyházmegye pedig vizsgálatot indított az ügyben. A munkaviszony megszüntetéséről pénteken született meg a megállapodás.

Az MTI úgy értesült, hogy maga Kosaras Péter Ákos adta be a felmondását, kérve munkaviszonyának megszüntetését. A tanár korábban úgy nyilatkozott, hogy egy történelmi játék kedvéért, egy hagyományőrző táborban öltötte magára az egyenruhát.

KAPCSOLÓDÓ CIKK