Elmarasztalt az Egyenlő Bánásmód Hatóság egy munkáltatót, amiért az lakóhely szerint válogatott a meghirdetett állásra jelentkezők közül. A cég ezzel megsértette az egyenlő bánásmód követelményét.

Ötszázezer forintos bírságot rótt ki az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) egy munkáltatóra, amiért az egyik jelentkezőnek esélyt sem adott megpályázni egy állást. Az elutasított munkakereső egy autószalon-vezetői beosztást nézett ki magának, de a közvetítőtől azt a választ kapta, hogy nem tudnak neki munkát biztosítani, mivel a hirdető csak megyei lakost venne föl, ő pedig máshol lakik. A jelentkező hiába mondta, hogy nem okozna gondot neki az ingázás, és nem tartana igényt sem albérleti, sem munkába járási hozzájárulásra. Az illető ezután panaszt tett az EBH-nál.

Az eljárás során a munkáltató azzal védekezett, hogy gazdasági és üzletviteli szempontból kívánatosabbnak tartották, hogy leendő munkatársuk ott éljen, ahol a munkahely található, valamint az autóértékesítésben elengedhetetlen a helyi szokások ismerete. A hatóság azonban nem fogadta el ezeket az érveket. Kiderült az is, hogy aki végül megkapta az állást, körülbelül ugyanolyan távolságra lakik a szalontól, mint akit elutasítottak.

Az EBH így megállapította, hogy a munkáltató részéről hátrányos megkülönböztetés érte a jelentkezőt lakóhelye miatt, és ezzel megsértette az egyenlő bánásmód követelményét. A pénzbírságon kívül alkalmaztak még egy szankciót: 90 napra nyilvánosságra hozzák a munkáltatót és a munkaerő-közvetítőt elmarasztaló határozatot.