Orbán készen áll a kormányfőjelöltségre

Vágólapra másolva!
A Fideszben a személyes érdekek nem tolakodhatnak a nemzet érdeke elé - jelentette ki Orbán Viktor. A Fidesz elnöke szerint pártjában mindenki tudja a dolgát, és ő is készen áll, hogy miniszterelnök-jelölt legyen.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor kész arra, hogy a következő választásokon is a Fidesz miniszterelnök-jelöltje legyen - a legnagyobb ellenzéki párt vezetője erről az erdélyi Krónika című napilapban megjelent interjúban beszélt. Orbán úgy véli, hogy a Fidesznek minden elképzelhető variációra van miniszterelnök-jelöltje: ha képesek lesznek egyedül megnyerni a választást, ha koalíciót kell alakítani, de arra az esetre is, ha szakértői irányításra lesz szükség a kormányban.

A pártelnök szerint a Fidesz erős, kipróbált politikusait pedig bajtársias szellem köti össze, ezért képesek olyan munkamegosztást kialakítani, amely a legkedvezőbb az ország számára. Orbán azt mondta, a Fideszben a személyes érdekek sohasem tolakodhatnak a magyar nemzet magasabb rendű érdekei elé, majd hozzátette: ő is készen áll arra a feladatra, hogy miniszterelnök-jelölt legyen.