Gyurcsány-Putyin találkozótól óv a Fidesz

Vágólapra másolva!
Felszólította a Fidesz a kormányfőt, hogy ne vegyen részt a jövő heti finnugor találkozón. Az ellenzéki párt szerint Gyurcsány Ferenc azzal, hogy a fórumon találkozik Puytin orosz elnökkel, rombolni fogja Magyarország euroatlanti kapcsolatait. A kormányszóvivő szerint a kormányfőnek semmi oka arra, hogy ne vegyen részt a találkozón.
Vágólapra másolva!

A Fidesz felszólítja Gyurcsány Ferencet, hogy ne vegyen részt a jövő héten Mordvinföldön megrendezendő finnugor fórumon. Az ellenzéki párt szerint attól lehet tartani, hogy a találkozónak nem a finnugor népek identitásának megerősítése a célja, hanem Észtország elszigetelését eredményezheti. Erről Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke beszélt vasárnap.

Németh Zsolt a sajtótájékoztatón elmondta: a finnugor találkozón Észtország nem vesz részt, viszont a fórumon újabb Gyurcsány-Putyin találkozó lesz. A fideszes szerint az, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő részt vesz a találkozón, beleilleszkedik abba a tendenciába, hogy kiszolgálja azt az orosz politikát, amelynek az Európai Unió és a NATO meggyengítése a célja. Németh Zsolt szerint Gyurcsány Ferenc azzal, hogy részt vesz a tanácskozáson, tovább rombolja Magyarország euroatlanti kapcsolatait.

Budai Bernadett kormányszóvivő az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Magyarország sajnálja, hogy Észtország nem kapott meghívást a finnugor csúcstalálkozóra. A magyar kormányfőnek semmi oka nincsen arra, hogy ne vegyen részt a csütörtöki találkozón - írta a kormányszóvivő.