Vihar és tűz miatt állnak a vonatok a Balatonnál

Vágólapra másolva!
A vihar miatt vasúti vezetékre dőlt egy fa Gyékényes és Őrtilos között, Berzencénél avartűz, a dél-balatoni vasútvonalon felsővezeték-zárlat miatt a nyílt pályán vesztegelnek a vonatok, legalább kétórás késésekre kell számítani.
Vágólapra másolva!

Gyékényes és Berzence, illetve Fonyód és Balatonboglár között avartűz miatt várakoznak a vonatok, a pécsi vonalon pedig egy kidőlt fa szakította le a felsővezetéket - közölte Kavalecz Imre, a vasúttársaság szóvivője.

A dél-balatoni vasútvonal egy szakaszán az avartűz miatt zárlat keletkezett a vezetékben, ezért szintén a pályán vesztegelnek a vonatok. Az utazóknak legalább kétórás késésekkel kell számolniuk. 19 órától dízelmozdonyokat állítanak a forgalomba, amelyek továbbszállítják majd az utasokat. A leszakadt felsővezetéket csak éjszaka hozzák helyre a szakemberek - közölte a MÁV szóvivője.

Minden somogyi tűzoltó dolgozik

Somogy megye összes tűzoltóját bevetették, hogy megfékezzenek egy, Bélavár és Vízvár közötti, valamint egy Horvátországból Berzence felé terjedő tüzet. A 87 tűzoltót önkéntesek is segítik megyeszerte.

Tarlótűz miatt lezárták a 4625- ös utat

Tiszabög határában a Tiszakécske Szolnok közötti 4625-ös út mellett kedden késő délután a tarló meggyulladt, ezért a forgalmat elterelték. A tüzet a lakosság segítségével sikerült eloltani a tűzoltóknak.