Lövésekkel állították meg a feldühödött autóst

Vágólapra másolva!
Lövésekkel sikerült csak megállásra bírnia a soproni rendőröknek egy menekülő autóst szerdán. A férfi saját elmondása szerint sört és gyógyszereket is fogyasztott, és a határállomáson kibontakozott vita során vesztette el önuralmát, amikor az iratait ellenőrző határőr közölte vele: kikapcsolt biztonsági öve miatt feljelenti.
Vágólapra másolva!

Az autós üldözés azután kezdődött, hogy szerda este háromnegyed 10-kor belépésre jelentkezett a soproni határátkelőnél egy 33 éves helyi férfi, B. Thomas Chevrolet Kalos autójával - tudta meg az MTI Kocsis Tündétől, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

A határőr átvizsgálta okmányait, majd közölte vele: mivel nincs bekapcsolva a biztonsági öve, feljelentést tesz ellene a soproni rendőrkapitányságon. A férfi ezen annyira feldühödött, hogy okmányait hátrahagyva áthajtott a határon. A határőrök értesítették az esetről a rendőröket.

A férfit először egy járőrkocsi próbálta megállásra bírni fény és hangjelzéssel. A hangszóróból többször felszólították, hogy álljon meg, de eredménytelenül, sőt a vezető szándékosan nekihajtott az őt megállítani igyekvő rendőrautónak. A rendőrök erősítést kértek. Ekkor egy másik járőrautó is megpróbálta elállni a férfi útját, de ő egy árkon keresztül, az egyik rendőrt is elsodorva kikerülte azt.

Végül már négy rendőrautó üldözte Sopron külterületén a férfit: több figyelmeztető lövés is eldördült. Később tíz célzott lövést adtak le az autóra, mindkét hátsó kerekét kilőtték, de az még így is vagy 250 métert haladt tovább.

A férfi akkor sem adta meg magát, amikor az autója leállt. Lezárta az autót, s a rendőröknek végül a bal első ablakot kellett betörniük, hogy erőszakkal kiszedhessék őt a járműből. Kocsis Tünde azt mondta: a férfin "erős zavarodottság látszott", saját elmondása szerint sört és gyógyszereket is fogyasztott. Jelenleg is folyik az egészségügyi vizsgálata - tette hozzá a sajtóreferens.

A soproni rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés és hivatali személy elleni erőszak alapos gyanújával indított eljárást, és a férfit őrizetbe vették. A vizsgálatot a Győr-Moson-Sopron megyei Nyomozó Ügyészség folytatja majd le.