Rendvédelmist gyanúsítanak gyilkossággal

Vágólapra másolva!
Szeged egyik lakótelepén, otthonában, hozzátartozója holtan talált egy 23 éves nőt kedden kora délután. A fiatal nő valószínűsíthetően gyilkosság áldozata lett - közölte a rendőrség. A gyanúsított a rendvédelmi szerveknél dolgozik.
Vágólapra másolva!

A lakásba érkező rendőrök idegenkezűségre utaló jeleket találtak, ezért bűnügyi szemlét rendeltek el, ss megállapították, hogy a nő halálát valószínűsíthetően idegenkezűség okozta - mondta M. Toronykőy Márta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az eset vizsgálata során a hatóság látókörébe került egy férfi, aki - a nyomozás során beszerzett információk alapján - összefüggésbe hozható volt a bűncselekmény elkövetésével - tette hozzá a főhadnagy.

A férfi felkutatása az esti órákig nem vezetett eredményre, így a rendőrség elfogatóparancsot bocsátott ki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható F. Roland Péter 27 esztendős szegedi lakos ellen - tudatta a sajtóreferens. M. Toronykőy Márta elmondta, a gyanúsított a rendvédelmi szerveknél dolgozik.

A Délmagyarország online kiadása szerint börtönőrként négy éve dolgozik a Csillagban a férfi, aki a Szegedi Fegyház és Börtön körletfelügyelője. Tegnap reggel nem jelentkezett munkára, ezért keresték, de nem találták - írja a Délmagyarország.

A hatóság elrendelte a férfi tulajdonában, és valószínűsíthetően jelenleg is használatában lévő Opel Calibra típusú, IRJ-077-es forgalmi rendszámú, piros színű személygépkocsi körözését is.

A rendőrség emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt F. Roland Péter ügyében szakértő bevonásával indított eljárást, az ügyben folyamatban van az adatgyűjtés, tanúkutatás, a tanúk kihallgatása - közölte a főhadnagy.