A Marketing Centrum jelentős Fidesz előnyt mér

Vágólapra másolva!
Egymillióval többen tartják kedvenc pártjuknak a Fideszt, mint az MSZP-t; ha most lenne választás, a nagyobbik ellenzéki párt egyedül is meg tudná szerezni a mandátumok többségét - derül ki a Marketing Centrum felméréséből.
Vágólapra másolva!

Az ezerkétszáz véletlenszerűen kiválasztott ember július 26. és augusztus 6. közötti megkérdezésén alapuló kutatás eredményei azt mutatják: a választások óta eltelt egy évben a Fidesz alig veszített támogatókat, miközben egykori MSZP-támogatókkal is bővíteni tudta táborát.

"Ez utóbbi réteg valamivel több mint 200 ezer embert jelent a Fidesz közel 3 millió fős jelenlegi támogatói táborában" - olvasható az összegzésben.

Egy "most vasárnapi választás" részvételi valószínűséggel súlyozott pártpreferenciái azt mutatják, hogy a Fidesz 54, az MSZP 32, az MDF és az SZDSZ 5-5 százalékot kapna, míg az urnákhoz járulók 17 százaléka csak a legutolsó pillanatokban döntene a voksáról.

Az eredmények szerint előrehozott választás kiharcolását a megkérdezettek harmada (a Fidesz-tábor 65 százaléka) szeretné, miközben 30 százalék beérné néhány minisztercserével, 14 százalék pedig a kormányfő távozásával, a jelenlegi koalíció kormányon maradása mellett.