Túlbuzgók voltak a tévést megbüntető rendőrök

Vágólapra másolva!
Az ORFK szerint eltúlzott volt a menekülés közben autójában telefonáló, biztonsági öv nélkül vezető kiskunhalasi riporter megbüntetése. Az országos főkapitány levélben kérte a vidéki parancsnokokat, hogy ellenőrizzék jobban beosztottjaikat.
Vágólapra másolva!

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vizsgálata megállapította, hogy "bár a feljelentés megtételével a rendőr törvénysértést nem követett el, eltúlzott volt a szabálysértési eljárás megindítása" - olvasható a rendőrség honlapján. Mint azt az [origo] is megírta, az illegális szemetet lerakók elől menekült a Halas Tv riportere azon a felvételen, amelyet megnézve a kiskunhalasi rendőrök telefonálás és be nem kapcsolt biztonsági öv miatt megbüntették őt.

Az eset sajtónyilvánosságra kerülését követően Bencze József országos rendőrfőkapitány soron kívüli vizsgálatot rendelt el. Az eredmény után az ORFK - a hasonló esetek elkerülése érdekében - leiratban hívta fel az illetékes vezetők figyelmét "a megfelelő parancsnoki ellenőrzés fontosságára."

A riporter büntetése miatt egyébként az ügyészség óvást nyújtott be még július végén. Emiatt új szabálysértési eljárást kezdeményezett a rendőrség, de elfogultság miatt a Kecskemét Városi Rendőrkapitányság folytatja le a vizsgálatot, ami jelenleg is tart.