Vágólapra másolva!
Jócskán 100 ezer fölött volt a hétvégén megrendezett kecskeméti repülőnap látogatóinak összlétszáma. A csaknem száz repülőgépet felvonultató rendezvény szervezői nem csak a nézők számával, de azok magaviseletével is elégedettek voltak.
Vágólapra másolva!

Olyan rendezvényt sikerült lebonyolítani, amely "méltó egy professzionális hadsereghez" - összegezte a hétvégén megrendezett kecskeméti repülőnap tapasztalatát Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője. Összesen csaknem 120 ezer néző tekintette meg a vasárnap 18 órakor véget ért kétnapos rendezvényt, amely a szóvivő szerint szervezettségével minden várakozást felülmúlt.

Számunkra az a legnagyobb dicséret és elismerés, amit a látogatóktól kaptunk, és nagyon sokan személyesen számoltak be elégedettségükről a szervezőknek - tette hozzá Bocskai István. Elmondta azt is, hogy a látogatók "példásan viselkedtek", mindenki az előírásokat betartva figyelte a bemutatókat, a kétnapos rendezvényen nem volt szükség rendőri intézkedésre.

A kilencedik alkalommal tartott nemzetközi repülőnap és haditechnikai bemutató kétnapos programjában 21 ország csaknem száz repülőgépe szerepelt. A szólóban és kötelékben bemutatott gyakorlatok mellett a nézők a földön is megtekinthették a repülőket, valamint a magyar honvédség szárazföldi csapatainak technikai eszközeit. Szombaton és vasárnap azonos programot láthattak a nézők.