Drogot találtak a Zuschlag-ügy egyik gyanúsítottjánál

Vágólapra másolva!
Két újabb bűncselekmény gyanúja merült fel a Zuschlag János és társai ellen indított nyomozás során. A gyanúsítottaknál tartott házkutatások során ugyanis kábítószergyanús anyagot találtak, valamint egy videofelvételt, amelyen jogtalanul pályázati pénzeket ígérnek.
Vágólapra másolva!

Kábítószergyanús anyagot találtak a házkutatások során a Zuschlag János és társai elleni nyomozás közben - közölte szerdán Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes vezetője. A gyanúsított ellen, akinek a lakásában az anyagot találták, kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt eljárást indítottak.

Előkerült egy videokazetta is, mely alapján újabb bűncselekmény, befolyással üzérkedés gyanúja merült fel - tette hozzá a főügyész-helyettes. A felvételről az derül ki, hogy az egyik személy "segít pályázati pénzhez jutásban, de vissza kell osztani belőle meghatározott százalékot" - mondta.

Különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsította meg a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség Zuschlag Jánost, az MSZP megyei területi szövetségének ügyvezető elnökét és hat társát, akik alapítványok és egyesületek önkormányzatoktól és minisztériumoktól nyert pályázati pénzeit nem rendeltetésszerűen használták fel. A nyomozás során kiderült, a vizsgált egyesületek és alapítványok mintegy 50 millió forint pályázaton nyert pénz "rendeltetésszerű használatával" nem tudnak elszámolni.

Zuschlag János, aki egy botránya miatt korábban országgyűlési képviselői mandátumáról volt kénytelen lemondani, jelenleg az MSZP Bács-Kiskun megyei területi szövetségének ügyvezető elnöke, a megyei közgyűlés tagja, a szocialista párt kiskunhalasi szervezetének elnöke. "A nyomozás eddigi adatai szerint Z. János egyértelműen gyanúsítható azzal, hogy utasításokat adott az érintett egyesületek és alapítványok munkatársainak" - mondta az MTI-nek júniusban a megyei főügyész helyettese. Zuschlag János továbbra is azt állítja, hogy nem követett el bűncselekményt.