Álfogorvos praktizált évekig Újszászon

Vágólapra másolva!
Valójában bőripari szakmunkás az a férfi, aki öt éve fogorvosnak adja ki magát Újszászon. A Romániából áttelepült, majd állampolgárságot szerzett álfogorvos hirdette is szolgáltatásait. Pár balul sikerült kezelés után azonban a páciensek, majd a helyi fogorvosoknak lett gyanús a kolléga.
Vágólapra másolva!

Fogorvosnak adta ki magát, és diploma, valamint szakmai gyakorlat nélkül öt éven át praktizált Újszászon egy Romániából érkezett, magyar állampolgárságot szerzett férfi- közölte szerdán a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrség sajtóreferense, Pásztorné Kovács Ágnes. A férfi ellen kuruzslás megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

Az álfogorvost a kisvárosban tevékenykedő valódi fogorvosok buktatták le, miután náluk több beteg is panaszkodott rá a foghúzás és tömés utáni problémái miatt. A férfiról kiderítették, hogy a szakmai kamaránál nincs nyilvántartásban, diplomát Magyarországon nem szerzett, és külföldit pedig nem honosíttatott. A gyanúsított kihallgatásakor azt állította, hogy romániai tanulmányai alapján fogász, de erről hivatalos papírt nem tudott felmutatni.

A férfi lakóházának falán táblán hirdette, hogy fogorvosként dolgozik, és telefonon is be lehetett hozzá jelentkezni. A fogak "gyógyítását" végző kuruzsló nem mindig rendelt, mert valójában bőripari szakmunkásként volt rendszeres keresete.

A rendőrség arra kéri az álfogorvos korábbi pácienseit, tanúként jelentkezzenek, mert előfordulhat, hogy egy-egy szakszerűtlen beavatkozásnak komolyabb következményei is lehetnek. A kuruzslással meggyanúsított férfira akár három évi szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság.