Vágólapra másolva!
A jövő héten megkezdődhet Múzeum körúti erőszak néven ismertté vált ügyben a feljelentő 21 éves lány vendéghajának vizsgálata - jelentette be Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője pénteken az ATV Egyenes beszéd című műsorában.
Vágólapra másolva!

A nyomozó ügyészség pénteken kapta meg a vendéghajat, így a nyomszakértő, akinek kirendeléséről a Fővárosi Főügyészség döntött, a jövő héttől el tudja kezdeni a munkát - mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy az ügyben decemberig hosszabbították meg a nyomozást.

E. Zsanett ügyvédje július elején kezdeményezte, hogy vizsgálják meg a lány vendéghaját, azt vessék össze a rendőrök autójában talált hajszálakkal. Az ügyészség ezt a kérelmet először elutasította, majd Morvai Attila augusztus 6-án már úgy nyilatkozott, hogy lány póthajának vizsgálatára mégis nyomszakértőt rendeltek ki.

A Múzeum körúti erőszak néven ismertté vált ügyben egy 21 éves lány, E. Zsanett feljelentése alapján indult nyomozás. A sértett állítása szerint május 4-én Budapesten, a Múzeum körúton öt rendőr igazoltatta, majd egy sötét mellékutcába vitték őt, ahol ketten nemi erőszakot követtek el vele szemben a három másik rendőr jelenlétében.

A Fővárosi Főügyészség május 17-én jelentette be, hogy az ügyben öt rendőrt gyanúsított meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség: két rendőrt erőszakos közösülés bűntettével és vesztegetéssel, három rendőrt pedig bűnsegédként elkövetett erőszakos közösülés bűntettével.

Az öt gyanúsítottat az ügyészség indítványára még május 19-én helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság, de ezt június 18-án megszüntették. A meggyanúsított rendőrök szolgálati viszonyát felfüggesztették.