Kismamabérletért kampányol a KDNP

Vágólapra másolva!
Internetes kampányt indít a fővárosi KDNP, hogy a kismamák is kedvezményes bérlettel utazhassanak - hasonlóan a diákokhoz és a nyugdíjasokhoz. A párt szerint a fővárosi közgyűlés támogatja a javaslatot. A kedvezményről a gazdasági tárcának kell döntenie.
Vágólapra másolva!

A KDNP fővárosi frakciója és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség közös internetes kampányt indít a kismamaberlet.hu oldalon. A pártok azt szeretnék elérni, hogy a gyermeket nevelő szülők is kaphassanak utazási kedvezményt. "Az utóbbi idők megszorításait a több gyermeket nevelő szülők többszörösen is megérzik. Nem engedhető, hogy a gyermekvállalás egyenlő legyen a szegénység vállalásával" - olvasható a fővárosi KDNP közleményében.

A kismamabérlet lényege, hogy a gyermekét otthon nevelő szülő ugyanolyan kedvezményes bérletet kaphasson a BKV járatain, mint a tanulók és a nyugdíjasok. Ez a konstrukció a munka helyett GYES-en vagy más jövedelempótló támogatáson levő szülő helyzetét könnyítené meg, ugyanis a gyermek után járó támogatások összege jóval alacsonyabb a munkából szerezhető jövedelmeknél.

A kismamaberlet.hu lényege, hogy internetes aláírásgyűjtéssel, a döntéshozóknak címzett levelekkel, civil szervezetek támogatásával érje el a kismamabérlet bevezetését. A KDNP a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumtól várja a döntést az új kedvezményről. A Fővárosi Közgyűlés - olvasható a közleményben - ötpárti egyetértéssel támogatta a javaslatot.